úterý, února 26, 2008

Všichni budou happy


Cestou po městě jsem zahlídnul na kandelábru plakát s povědomým symbolem (krišnácký obličej, každý rok k vidění např. na plakátech trutnovského festivalu) a nápisem Happy Days. Nevěnoval jsem tomu pozornost, myslel jsem si, že se jedná o nějaké tradiční mytí mozků spojené s náborem do sekty Hare Krišna. Piju kafe, čokoláda mi taky chutná, dokonce i do Fortuny jsem nedávno zašel, takže jsem bez zastavení kráčel dál. Večer jsem hledal nějaká data koncertů a na Bandzone.cz jsem si všimnul, že podezřele moc kapel vystupuje na začátku léta na Happy Days festivalu. Pokusil jsem se vyhledat nějaké info a ejhle.

Příští stanice Hradec Králové hl. n.

Na královehradeckém letišti se ve dnech 17.-27. července uskuteční "největší prázdninová párty v Čechách v historii", kde kromě jiného "vystoupí 555 kapel či 55 divadelních souborů". Víc dalších smysluplnějších informací oficiální stránka zatím nenabízí. Hledal jsem něco dalšího a na nějakém starším diskuzním fóru jsem našel překopírovaný dopis, kterým organizátoři oslovovali amatérské kapely. A to je docela čoud.

Nejzajímavější pasáže:

Vaše hudba se nám libí a byli bychom rádi, kdybyste vystoupili s Vaší skupinou na festivalu, který připravujeme. Tento festival je novinkou na české festivalové scéně a vzhledem k dobré dramaturgii, obrovské propagaci a jeho výjimečnosti předpokládáme, že bude největším festivalem v Čechách s návštěvnosti okolo 15 - 25 000 lidí. Byli bychom rádi, kdybyste se svou skupinou na festivalu vystoupili a využili možnosti prezentovat se velkému množství lidí. Vzhledem k vysokým nákladům na propagaci a realizaci festivalu je potřeba, aby hudební skupiny zaplatili “startovné”. Toto startovné je normalním standardem na velkých festivalech pro mediálně ne tak znamé skupiny. Abychom ale zpřístupnili každému možnost vystoupit na HAPPY DAYS open air music festivalu, zminimalizovali jsme toto startovné na 240 Kč za každého jednoho člena skupiny. Toto startovné je zároveň vstupným na celý festival. Pokud se tedy na festival přihlásíte a zaplatíte startovné, můžete kromě vašeho koncertu být na šestnáctidenním festivalu, který jinak bude stát 700 Kč. Po obdržení dvou kopií smluv je prosím podepište a zašlete jednu kopii na naši adresu. Smlouva je pro Vás pravní zárukou, že vaše hudební skupina na festivalu vystoupí. Smlouva nabývá platnosti poté, co na náš festivalový účet obdržíme startovní přispěvek za všechny členy Vaší skupiny. (Prosíme poslat příspěvek za celou skupinu najednou, ne jednotlivě za každého člena zvlášť.) Nabízíme Vám také možnost prodávat „fans vstupenky” pro vaše fanoušky, kamarády, spolužáky, sousedy, kolegy v práci a podobně. “Fans vstupenka” na celých 16 dní festivalu stojí 280 Kč. Získat tuto vstupenku je velice vyhodné. Normalní cena vstupenky je 700 Kč. Za každou prodanou vstupenku vám take nabízíme provizi 50 Kč. Např. prodejem 10 vstupenek můžete získat 500 Kč na libovolné účely. Provizi z vámi prodaných vstupenek budeme vyplácet při akreditaci. Doufáme, že vás naše nabídka zaujala a rozhodnete se na HAPPY DAYS festivalu vystoupit. Take doufáme, že na festival přijde hodně vašich přátel, kteří Vaše vystoupeni podpoří. MUSIC FOR ALL!!

To je prostě čirá krása a úplně z toho sálá ta festivalová pohodička. Najde se víc jak 500 naivních a přehnaně ambiciózních kapel, který budou ochotný zaplatit 240 na hlavu, aby si mohli zahrát na akci, která se nejasně rýsuje někde na začátku léta? Je vůbec reálný, aby festival postavenej na "zelený louce" přilákal
v Česku odhadovanou masu lidí? Další hromady otázek napadnou každýho...

Nechci být negativní, hodně zdaru přeju každý akci, ale... Prostě něco cejtím ve vzduchu. (A člověčina to není.) Nedej bože, aby se se přihlásilo 500 písničkářů a všechny ska orchestry zrovna měly dovolenou.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jj., typicky - poradatele se zdaj mit pavuciny v prdeli (snad to nejsou tim primo vyhlaseny slovensky barbari..).

osobic řekl(a)...

Zdar! Jaky vyhlaseny slovensky barbari? Neco podobnyho uz nekdy probehlo?

Anonymní řekl(a)...

sila neuveritelna

Anonymní řekl(a)...

anonym je straba..nemam ucet

osobic řekl(a)...

Teď jsem na to koukal a nově slibujou už 3 000 účinkujících (!!!???). Jsem fakt zvědavej, co se z toho všeho vyklube...

Anonymní řekl(a)...

Přihlašme náš "smetákový" band.
V týhle konkureci se ztratíme :o)..


Kam-il

osobic řekl(a)...

Vynikneme...

Anonymní řekl(a)...

Smeták vítězí:-)
J. R.

Anonymní řekl(a)...

Jo jo, taky nám psali, hehe. Na tech stránkách byl jako organizátor na prvním míste uvedený Broumovu známý Petr Bergmann, který ze stránek nejak podezrele vyšumnel... Záhada...

osobic řekl(a)...

Když jsem to psal, tak tam ještě byl, ale krátce na už ne...

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle už je fakt síla!!! Koukni se na stránky - maj tam seznam kapel, který by tam měly hrát.. By mě zajímalo, jestli kluci z Destroyeru či První pomoci vůbec věděj, že tam budou hrát!!! To je fakt soda..

Anonymní řekl(a)...

Za skupinu PHONETIX můžu říct, že doposud s námi dramaturg pro české kapely Radek Laurin jednal velmi slušně. Dokonce nám operativně pomohl vybrat zajímavý čas i den našeho koncertu (pátek 25.7.2008 v 19:00 hodin).
Hodnotit budeme moci nejlépe samozřejmě až po koncertě.
Doufáme, že vše bude v pohodě. ;-)
Za skupinu PHONETIX Robert Žák

osobic řekl(a)...

Samozřejmě přeju, aby to dopadlo v pohodě. Nicméně moje pochybnosti trvaj...

Anonymní řekl(a)...

Tak co? potvrdilo se? posílal jsem o tom všem pochybným článek do Náchodek, snad by teď někdy měl vyjít..

osobic řekl(a)...

No jo, bohužel to dopadlo katastrofálně. Nutno říct, že něco podobnýho se dalo čekat, ale že to až takhle vyhoří, to jsem si nemyslel.