čtvrtek, ledna 25, 2007

Archiv: Slut.cz - Daemonstrational


Pražský radikální hipíci Slut poslali do světa kromě několika řadovejch alb i tenhle zvláštní sampler. Koupil jsem ho na jejich koncertě někdy v roce 1998, chvíli potom, co se vrátili z turné po USA. Aby nedošlo k mýlce, prezentovali se za velkou louží jako Slut.cz.

S téměř desetiletým odstupem jsou zajímavé informace v bookletu. Kromě sebevědomého "Slut are from Prague and they are the best band in the town" se tam dočteme o věcech, které se nakonec nestaly. Trudno pomyslet na Američana z východního pobřeží, který se na eBay marně pídí po albu Childs Play Animals z roku 1998. Slut ho nakonec nevydali, možná i proto, aby si neprznili diskografii deskou s hrubkou v názvu.

Daemonstrational na úvod nabízí 7 demoverzí písní, které se na tomhle albu měly objevit. Dvě z nich (A Trip to Marrakesh a Closer) jsou ve "vytuněných" verzích k slyšení na řadovce Luftganja, ostatní se mezi lid obecný dostaly asi právě jen na tomhle výběru. Ze stejného období je i náladovka The Walking Man s hostujícím Jonathanem Burnsidem u mikrofonu.

Druhá půle CD je výběrem z dříve vydaných počinů. Tři kousky zastupujou výtečnou desku Smell Me, dva songy jsou z EP Get Some Slut...! a poslední tři nahrávky byly k slyšení na demáči Sex Sucks.

Sympatický je, že se kapela nestyděla prezentovat i svojí nejstarší tvorbu, ze který je slyšet mnohem víc nadšení než umění. Peripetie s vydá(vá)ním Childs Play Animals nakonec vyústily do desky Luftganja, ale po ní už bohužel přišlo ticho. Vydání dalšího alba bylo na spadnutí, místo toho Dead Rasputin jen smutně krouží éterem. Teď se šušká, že by mohlo dojít k reinkarnaci týhle skvělý kapely. Drb? Fáma? Na jeden koncert? Na víc?

Deamonstrational si můžete vypůjčit tady. Nemám po ruce skener ani foťák, tak vězte, že na obalu je nakreslená kravička.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Žádnej drb. Slut už zas zkoušej, prej v sestavě Cecil-voc, Hrádek a (nově) Honza Šmejkal - gts, Buřtip - bg a Honza Hladík - ds

Premiera je koncem brezna v Krkonosich, v praze by se snad měli objevit na sedmičce ještě někdy do léta.
JInak po Luftganje byla natočena, ale nedokončena ještě jedna deska...

osobic řekl(a)...

Tak to je ještě lepší, než jsem čekal. O tý desce po Luftganje vím. Dík za info

Anonymní řekl(a)...

Na bicí bude hrát Tomáš Konůpka , ale Hladík si zahraje s Mud Pies jeden koncert právě v tom březnu

Anonymní řekl(a)...

Slut odehráli tenhle víkend (22.6.) skvělý koncertík na festiválku Mišmaš v Bojkovicích. Mají v sobě ještě víc energie než předtím!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

obal bude ke stažení cca za týden na www.bandzone.cz/slut