neděle, června 19, 2005

Broumovská kytara podevátý

Tak a jsme u toho. Jedním z projevů mýho lokálpatriotismu může být i to, že jsem po devátý v řadě navštívil Broumovskou kytaru, soutěžní to přehlídku kapel. Několik postřehů...

Postřeh první
Pokud máte kapelu a toužíte si závodně na "kytaře" zabrnkat, počítejte se specifickým diváctvem. Akce totiž probíhá na dvoře místního pivovaru a velký části publika splývá s pivníma slavnostma. Jednoduše řečeno, pro několik týpků je to prima příležitost ožrat si držku. S každým pivem jim rostou ramena, takže když se po desátým pivu dostane ke slovu jejich chlapáctví, stojí to za to. Hrdinou dne se stal týpek vykřikující v pauzách mezi písněma na zpěvačku kapely SRO "vypadni lesbo". Smutné, že...

Postřeh druhý
Pokud pořádáte FESTIVAL, musíte mít spoustu pořadatelů a hlavně OCHRANKU. Výběr provedete zřejmě tak, že seberete pár agresivních kamarádů, rozdáte jim visačky a rozestavíte je pod pódiem. Když pak několik tanečníků poboří nešťastně umístěnou bariéru, přichází jejich chvíle. Bez jakékoliv snahy o vyřešení situace cestou klidu a míru přicházejí ke slovu pěsti. Příště doporučuju ještě ozbrojit, ať ty otravný návštěvníci nekladou tak velkej odpor:-)

Postřeh třetí
Kde jsou ty časy (nebyl to třeba jen 1. ročník?) kdy se vám na podobný akci líbila většina kapel? Letošní výběr soutěžících kapel byl opravdu pestrý přepestrý. Snad jediná kapela se nepokoušela buď o nu-metal či nějakou mutaci hardrocku a před akcí vzbuzovala vaše naděje (třeba i jen kvůli tomu, že mezi svý oblíbence řadí Pixies). Když ale dotyčný Sir Malkovich dohrál, museli jste konstatovat zklamání, páč to bylo ještě takové nedomrlé. Jinak Nagauč si 24 hodin po akci moc nevybavujete, až tak byl totiž výrazný. Gate Crasher si pamatujete dobře, protože jako jediní z ohlášených nedorazili. V jízdním řádu akce je nahradili Ill Fish, kteří se vám kdysi Pod Lampou zdáli lepší, Hoo Hoo Coctail jste slyšeli poprvé, ale asi i naposled, protože nemáte rádi spolky křečovitě se snažící o "zábavu". Enter vás pobavili zajímavými říkankami o lásce. Hardrocková mlhovina se rozestoupí při setu Pop_Porn, ve stejných kolejích s nima pak jedou i Magma Hotel a Spleen?. Zpěvačkou disponující SRO taktéž neoslní, při sledování Black Pearl s hrůzou zjistíte, že druh "kytarista v černém oblečený, jednou nohou na odposlechu stojící a kytaru jako prodloužený symbol mužství k sólovým onaniím používající" ještě nevyhynul. Zbývají ještě Flattus, kteří kříží starý bigbít s divnými samply a Matahari. Ti se stávají nakonec vítězi divácké i odborné části. Babičky říkávají: jednooký mezi slepými králem.

Postřeh čtvrtý
Potom, co vás "soutěžní" kapely pobavily s výhradami, čekáte netrpělivě na hosty. Tentokrát až ze Švýcarska přijíždí na český venkov trojka Disgroove. No a není smutné, že si po třetí písničce musíte říct, že takových (a dokonce i lepších) kapel běhá po Česku asi tak 862? Nevýrazný postgrunge bez jiskry a nápadu. Naštěstí jsou to aspoň sympatičtí hoši, kteří rádi a dobře hrají fotbal (zjistili jste předchozím pozorováním). Akci tak hudebně zachraňují Gaia Mesiah - energické, zábavné, uvěřitelné, svěží a tak.

Postřeh pátý, konečně jenom pozitivní
Přes všechny výhrady ale zjišťujete, že vás akce bavila. Potkali jste spoustu známých a vyslechli hromady historek (spoustu v zásobě jich má jako vždy mistr K.: právě se vrátil z hor na Korsice, kde ale dobývaní vrcholů zkomplikoval jeho kumpán, který zabalil obě pohorky levé). Za 150 kaček jste si koupili album The Hives - Tyrannosaurus Hives, které teď při datlování spokojeně posloucháte. Taky jste ochutnali místní pivo o 11°. No a tušíte, že příští rok dorazíte zase.

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

oh my gooooooooooooooooood

Anonymní řekl(a)...

Seš zainteresovanej hardrockovej idiot
kapely jako treba Hoo Hoo Coctail byly fuckt sqely. ne jenom ty tvoje drsný blbiny (bez urazky). A co se tyce Disgroove tak 1) prijely az ze Svycarska , 2) takovou podobnou kapelu znám jen 1 a to HC3 .
KONEC, ENDE, ŠLUS

Děkuji Ondřej Šleis

Anonymní řekl(a)...

Tohle je prvni nejakej clanek o Broumove a musim uznat ze celkem slusnej a z mnyho zaujatyho hlediska i povedenej. Jednak dik za zminku o kapele, rad bych vysvetlil jak se veci mely. Za vykon Sira Malkoviche je treba se opravdu omluvit, ale po trech zkouskach tri dny pred festem po pul roce nehrani (bubenik momentalne pracuje za morem a sem se vratil na tejden jen kvuli BK) se neda cekat zazracnej vykon. I kdyz sme to fakt posrali :)))
No nezbyva nez podekovat za reakci. Pa
W

osobic řekl(a)...

Pro ONDARA: Diky, konecne jsem se dozvedel kdo jsem, ale Hoo Hoo Coctail se mi urcite libit nezacnou. To, ze Disgroove prijeli az ze Svycarska vim, dokonce to tam i pisu, tak nevim proc mi to opakujes. A souslovim "takovych kapel" jsem nemyslel stylovou podobu, ale vykonostni. A ta byla podle meho nazoru slaba. Po Cesku beha celkem dost kapel, ktery by byly lepsim hostem. Konec. Neni zac.

osobic řekl(a)...

Pro W: Myslim, ze omlouvat se za vykon je zbytecny, nebud prehnane skromny:) A jestli bubenik priletel z Ameriky na tejden jen kvuli Kytare, tak to fakt cumim!!! Mej se a at vam to vali

Anonymní řekl(a)...

ty si asi peknej kokot co osobicu?

Anonymní řekl(a)...

prestan lizt na akce ktery te nebavej im prestanes zneprijemnovat zivot jak sobe tak druhejm srovnej se vic a bude ti lip tak cau pako ja zase rikam pro blbyho kazdej blbej jestli mi rozumis.......

Anonymní řekl(a)...

CHUDÁKU, NECHCI TĚ VŮŮŮŮŮŮŮBEC NIKDY POTKAT A LIDI JAKO TY NEMÁM VŮŮŮŮŮŮŮŮBEC RÁDA.
A JAK TADY ČTU TY KOMENTÁŘE, TAK NATOM ASI NĚCO BUDE :-)

JE MI Z TEBE ZLE...........BLE
KLIĎ SE HNUSE

osobic řekl(a)...

Pro anonyma č. 1: Jsem kokot, a pokud si to myslí někdo jako ty, tak se k tomu hrdě hlásím.
Pro anonyma č. 2: Akce mě bavila, jestli jsem ti ji svou přítomností pokazil, tak příště rád přijdu zase.
Pro anonyma č. 3: Taky tě nechci nikdy potkat, kravek už jsem v životě potkal až až.

Pro všechny anonymní hrdiny: zkuste se pod svoje urážky aspoň podepsat.

Anonymní řekl(a)...

Cus Petre, koukam jaka se tady rozjizdi debata, je zajimavy kolik lidi popudi jeden jedinej subjektivni nazor... Nevim co je na tom spatnyho napsat svuj nazor a je trapny ze se tady naky anonymni "odvazlivci" do tebe kvuli tomu navazej! Me se treba program BK kytary nelibil a proto jsem tam nesla, a nez me tady nekdo zacne nadavat do buhvi ceho, tak se teda omlouvam ze jsem nebyla ochotna dat 160 Kc jen kvuli Gaia Mesiah, ktery bych si asi jako jediny rada poslechla. Jo, Petre, dal ses do blogu, tak to ted budes muset snaset podobny vylevy... :-) Preju pevny nervy a jeste spoustu zajimavejch clanku!P.S. Pro me ses clovek s velmi dobrym hudebnim vkusem, takze verim ze s tvymi nazory na kapely bych se ztotoznila! Howg!

Anonymní řekl(a)...

jezisi, petr a vkus? to si navzajem odporuje:-)))to jsi me teda rozesmala. tak to jsem jeste nezral. a vstup byl 160 Kc. No to uz je vrchol. To musela poradat snad ....... obec ne?