středa, března 01, 2006

...druhej hudební


Tak je tady únorové resumé. Honza mě vylákal do Rock Café na The Prostitutes (2.2.). Své dojmy ventiluje tady. Bez mučení se musím přiznat: The Prostitutes hrajou zábavnou a hybnou muziku. Zároveň mají štěstí, že jsou u nás pionýry žánru, který teď hýbe trendy v Británii. A proto jim je věnována taková pozornost... Nejvíc mě ale pobavila tisková mluvčí serveru MusicWeb (nádherná funkce), která předskakující STP označila jako "nějakou pochybnou předkapelu" a "mix Anny K. a Wanastovek". Bože.

Obden (4.2.) se noříme pod zem Starého města. V Chateau zuří Zkouška sirén a Děti deště. Fotky z večírku, kde uši dostaly řádně na prdel, se nabízí tady.

Další útok na uši (tentokrát s lepším zvukem) maj na svědomí v neděli 5.2. Kanaďani The Expectorated Sequence a Amíci An Albatross. Solidně zaplněná 007 viděla tohle a tohle.

Uklidnění přinesl v Kaštanu (9.2.) Atlantic Cable. Přiznávám, že nejvíc se mi líbily pasáže, kde Tyson Cosby (se dvěma doprovodnými hráči aka The Sleepy Brothers) hrábnul do strun ostřeji a sálkem začal poletovat duch Squall. Večer načal písničkář Tony Rose, únorové hemžení fotografů můžete ocenit tady.

Cestou domů zastavujeme 10.2. v Náchodě, po delší době navštěvujeme Vatikán. Kromě místních Maze a Sulk to tady rozbalili Ememvoodoopöká. Potom, co jsem naposlouchal Dort jak brus, je vidím poprvé. Je to trošku zklamání, hodně se na tom podepisuje atmosféra. Je vidět, že většina lidí přišla podpořit snažení spolužáků nebo kámošů z putyky a Emems je moc nezajímaj. Kupodivu se hrajou i starší věci, čert ví, jestli třeba Hřiby budou někdy k slyšení i na živo.

Po zápase našich bruslařů s Kanadou narychlo objevujeme v Paláci Akropolis koncert Pavilon M2 a kapely s hrozným jménem Hrnce z kredence. Pohled profesionála, s kouzelnými větami jako "O Pavilon M2 se již napsalo jisté množství textového materiálu s pozitivně hodnotícím charakterem" nabízejí tady.

A záverečný únorový víkend si zaslouží vlastní zápis.

Žádné komentáře: