pondělí, října 27, 2008

Budoucnost národa. No ty vole...


Poslední dobou se urodilo. Na trapně okázalým funusu mafiána, kterýho jeho kamarád zastřelil jak psa, defiluje pod ochranou policajtů stádo "celebrit" včetně několika "umělců". Další vocas, obchodník s nacionalistickým kýčem Dan Landa, dostal prostor v brněnským Národním divadle a na podzim se uvolil ke dvěma koncertům. Ty proběhnou stylově - 28. října a 17. listopadu. Jako jahůdku k tomu všemu přidává další spikleneckou organizaci, Klub Tajemství Zlatého Draka, o který prohlásil: "Máme na mysli vytváření národních hodnot a chceme o nich nastolit diskusi, nedejbůh aby šlo o nějakou rasovou otázku." No to jsem hned sakra klidnější, že se bude diskutovat a nebudou se pořádat hony na Nečechy.

Co se mnou ale zamávalo ještě víc, je záznam ze schůze Rady Českýho rozhlasu. Sbor moudrých hlav kromě jiného hodnotil vysílání Rádia Wave. Jednání samo o sobě působí jako velká sranda (tady doporučuju poslechnout, tady možno přečíst) - totální dezinterpretace poselství písničky Primal Scream na základě analýzy inženýra Vogla, strach o duševní vývoj mládeže a další pikošky. Ze všech indicií je jasný, že jde o likvidaci rádia, boj o prachy, křesla a korýtka. Je ale příšerný, že se tak děje za pomoci překroucených pseudoargumentů, v zajetí maloměšťáckýho myšlení a používáním urážek. To co na jednání prohlásil programový ředitel ČRo Medek, by se mělo tesat do kamene: "Tato menšinová skupina (posluchači ne-mainstreamové hudby, potažmo Rádia Wave) podle mého názoru není budoucností tohoto národa, anebo jenom velice ojediněle." Kámen by se měl i s Medkem vystavit před budovu rozhlasu, aby se k monumentu tohohle duševního velikána mohli sjíždět zástupci elit s průkazkou středoškoláka či vysokoškoláka v kapse.

Když si to tak sečtu, tak je snad i dobře, že vím, že budoucností národa, který reprezentují Kočkové, Landové a Medkové, nejsem. To bych si totiž připadal jako kokot.

P.S. Pokud je vám tohle jednání protivný, podpořte třeba otevřený dopis / petici Petra Viziny (info tady) nebo si přečtěte, co si o téhle věci myslí další (odkazy na některý názory nabízí Karl Muzzik Lab, ale výroky radních zřejmě nadzvedly tolik lidí, že v tuhle chvíli najdete na webu ohlasů hromady). A podotek na závěr - je smutný, na jaký jazykový a argumentační úrovni je zpracovaná zpráva na webu Rocku&Popu - časopisu, kterej láká čtenáře obálkou s Landou. Ale o tom třeba jindy...

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

tak "Vocas" říkáš .....

Anonymní řekl(a)...

ten překlad tý písně opravdu povedenej.. zajímalo by mě jaký kopyto to překládalo

osobic řekl(a)...

Říkám vocas. A překládal to snad ten odborník Vogl.

Anonymní řekl(a)...

No, ty vole... je to síla..