pondělí, listopadu 05, 2007

Fragmenty k desátýmu Šrumci


Vzhledem k časovýmu odstupu už nejsem schopnej dát do kupy víc, než tyhle čtyři fragmenty. Aspoň něco ať tedy zbude po tomhle dvoudenním večírku...

1. Byznys

Velký díky všem návštěvníkům! Musíme se přiznat, že jsme čekali menší návštěvu, zejména pak v pátek. Po týhle stránce dopadlo všechno dobře, tentokrát jsme nemuseli sahat do vlastních peněženek. Rozpočet se vyšplhal po záhadný spirále strašně vysoko, pro nás ponaučení pro příště. Kromě těch, kterým patří tohle poděkování, se ale objevilo (jako vždy) pár exotů, pro který je několik pětek za vstupný nepřekonatelným problémem. Sotva otevřu boční dveře pro stěhování aparátu, už se mezi bednama proplejtá zástup ubožáků, čekajících na svoji chvíli. K tomu další neandrtálci, který si nevšimnou, že se u dveří platí vstupný (zajímavý, že některý to nedokážou postřehnout opakovaně).

2. "Hvězdy vs. underground"

Občas se to stává: na akci přijede kapela, která už od první chvíle dává najevo, že je tady jaksi nepatřičně. Nejhorší jsou zneuznaný mladý ambiciózní kapely, který to chtěj "někam dotáhnout" (mít klip v televizi, rozhovor v časopise a podobný nesmysly). Takový už naštěstí nezveme, dostali jsme rozum. Pak tady jsou kapely, který strašně překvapí prostředí venkovskýho kulturáku (na baru nemáme whisky ani metaxu, 90 % publika není oblečeno modle módního žurnálu). A to jste fakt čekali? Samozřejmě, takovýhle prostředí je jejich umění nakloněný nepřátelsky. Poslední sortou z vrhu těhle kapel jsou "hvězdy", teda kapely, který se honosej známým "jménem", nechaj si zaplatit mastnou gáži a pruděj a pruděj. Výstupy pánů z Visacího zámku na akci před několika lety už zřejmě nikdo nepřekoná, ale i tentokrát tady byla jedna méně příjemná zkušenost - Švihadlo. Týkalo se to sice jednotlivců, ale... Cituju zvukaře z jeho fóra: ono v podstatě ani nešlo o zvuk jako takový, ten byl v rámci možností díky na švihadlo hojnému počtu diváků v pohodě. A dvorní zvukař švihadla - je šikovný. Celá groteska vznikla tak, že si po první skladbě frontman vytrhl kabel z konetoru zpěvového mikr.(není divu, na pódiu nebylo kam šlápnout). Ten jsem během minutky vyměnil, jenže díky špatné komunikaci mezi zvukařem a zpěvákem jsem ten kabel měnil třikrát a přitom jsem po akci zjistil, že vadný byl pouze ten jeden. Zvukař ten vstup zamutoval a zpěvák myslel, že ten mic nejde a takhle pořád dokola. Mikrofon již dávno fungoval, ale dotyčnému se moc nechtělo. O chvíli poté se začal rozčilovat klávesák, že mu nejdou klávesy. Nešli proto, že měl vytaženej kabel z DI - boxu:-) Když se daří, tak se daří. V žádném případě však nebylo nutné dělat takové dusno. Na pódiu byly celkem 4 mikrofony jenom pro zpěv. Jak málo stačilo. Každopádně Šrumec dopadl v globálu dobře a bylo krásně vidět, kdo muziku dělá pro muziku a kdo je hvězda. Ostatně, nebýt této hvězdy i v sobotu se mohlo hrát dole. Pro mne z toho vyplývá jedno ponaučení. DI boxy umisťujeme zásadně mimo dosah jakých-koli končetin.

Naštěstí jsou tady ale kapely, který pozvete vždycky rádi - příjemný, nenáročný a hlavně DOBRÝ.

3. Kanec

Chybělo málo a v pátek kromě Themy 11 chyběli i Elektročas. Cestou
na Broumov trefili kance, vracejícího se z pole do lesa. Štětináč prorazil chladič a auto vyřadil z provozu. Naštěstí se nám náhodou podařilo rychle sehnat odtahovku a náhradní dodávku. Nikomu se nic nestalo (i prase uteklo) a Elektročas mohli zahrát. Pro hodně lidí byl ten koncert vrcholem pátečního večera..

Ukradeno z příslušného profilu.

4. Reflexe

Přivítali jsme několik protřelých komentátorů. Někteří svým mlčením zklamali, jiní se o svoje postřehy podělili. Těm díky, jsme rádi, že někomu naše akce stojí za to, aby o ní utrousil pár slov.

Takže: Jan Hamerský převážně o pátku s fotkama od Muchtarky z obou dní na Našem Broumovsku a Kateřina Ostradecká
převážně o sobotě v Novinách Náchodska (včetně fotek). Obrazem pak Radio Jerevan na Rajčeti, mistr zvuku na svých stránkách a na závěr Radio Jerevan na pohyblivých obrázcích (další dva songy lehce k dohledání).


Pokud se ještě něco objeví, tak doplním. Jestli máte něco vy, podělte se o odkaz v diskuzi. Díky.

Nově doplněno: blog Eli's dorm... a videa Ondara87: Instrumentální marmeláda, Hříšný tanec I a Hříšný tanec II.

4 komentáře:

Dominik řekl(a)...

Ahoj...Desátej Šrumec byl super.Jediný mínus je, že nezahrála Thema Eleven (velká škoda!snad příště) a to jak tu prudil ten troňek ze Švihadla.Roman dělal dělal co bylo v jeho silách.Každopádně super akce a za to vám patří velký dík.

osobic řekl(a)...

No příště... Uvidíme, jak to vůbec s akcema bude dál.

Dominik řekl(a)...

Doufám, že uvidíme a hlavně uslyšíme.Každopádně, kdyby bylo potřeba s něčím pomoct stačí se ozvat.Rád vypomůžu

osobic řekl(a)...

OK, píšu si tě, díky