čtvrtek, dubna 20, 2006

Večer na vsi - Jetřichov 16/4/06


Tak ať je čistej stůl, nejdřív sfouknu to nepříjemný. Opilecký přehmaty se maj řešit pokud možno rovnou na místě a třeba i ručně, ale "vocaď pocaď". Navíc to nebylo poprvý. Ve větších sálech při společenských akcích asistují hasičské hlídky. Hlídkující hasič by měl podle mě splňovat aspoň dvě věci - mohl by být trochu slušnej a úplně střizlivej. Bohužel jeden z místních požárníků byl negativem tohohle ideálního předobrazu - neslušnej a ožralej. Kdyby začalo hořet a pánové by měli konat, obávám se, že právě tenhle zachránce by se zamotal do záclony a uhořel by jako první. To by byla jeho chyba. Jestliže je ale po svým celovečerním "výkonu" ještě schopnej vyžadovat vyšší gáži, vyhrožovat fakturama a otravovat lidem život, to už mi jedno není. Na to by možná mohli přijít i jeho souputníci a příště nasadit údernější sílu. I když diváci by přišli o "rudýho krocana" (jedna ze slušnějších přezdívek, kterou si večer vysloužil).
A teď už z vesela. Jak se taky dá jednat s lidma ukázal pan řidič nočního autobusu. Jeho klid a ochota si zaslouží maximální dík a respekt!
Autobus ale akci zavíral, začínalo se jinde. Kapely se vystřídaly v pořadí Štafle - Sulk - Eye For An Eye - Znouzectnost - Veso. Já sám jsem bohužel skoro nic neviděl, ale naštěstí se tentokrát našlo pár takových, co o akci ztratili slovo. Ty hůře dostupné postřehy vyzobávám celé, z těch lépe dostupných jen ty nejlepší špeky. A bez komentáře...

Nuže, tady jest:
Ing. Milan Svatoš: "Znouzectnost byla skvělá. Co mělo nohy, nahrnulo se na parket. Koukám, a koho nevidím? Petr Čepelák, kandidát do parlamentu za SNK-ED. No, jestli to v politice rozjede tak, jak při muzice, tak se máme na co těšit". Více tady.

xBbx
: "Hahaha hahaha a ještě jednou hahaha. Jestli se někdy budete chtít pobavit, znechutit a zároveň udělat malou sociologickou expedici, jeďte se podívat na jetřichovskej Šrumec". Pokračování zde.

EFAE
: "Včera, tedy netradičně v neděli, jsme si zahráli na dosti povedeném festiválku u polských hranic v Jetřichově. Na pódiu se vystřídalo 5 kapel, největším tahounem byla plzeňská punková legenda Znouzectnost. Jo jo, kde jsou ty časy, kdy jsme si zpívali Banánovou republiku či Krysaře. Nám se hrálo velice dobře, pan zvukař dělal co bylo v jeho silách, za což mu patří velké dík, jelikož zvučit tyto sály není zrovna jednoduché". A fotky jako bonus.

Veso
: "Prostor kulturního domu se pyšnil mnoha neoddiskutovatelnými atributy víceúčelovosti. Ze stropu visely gymnastické kruhy, ke zdem byly připevněny žebřiny,... Každopádně architekt s rockovými koncerty jako možností využití sálu nejspíš tolik nepočítal, protože akustika byla děsivá". Více na stránkách kapely, v sekci Koncerty kliknout na abc u koncertu.

A několik fotek od Václava návdavkem:

Korn + Sepultura + Franz Ferdinand = Sulk

Oko za oko

Přece jen se to někomu líbilo...

Znouzectnost z kumbálu

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Skvělej tah, dát na svůj blog odkaz na blog xBbx. Chtěl sis nechat pohladit ego svými stoupenci, kteří se ji snaží rozcupovat jen proto, že napsala svůj vcelku výstižný názor na akci??? Věděl jsi, že to ty lidi nevezmou, ale že ji budou bez poznání soudit, to jsi tušit musel. Sketo!!!

Anonymní řekl(a)...

Terko, nech si ty kecy. Hlavne ze vy na blogu xBBx nikoho "bez poznani" nesoudite. Uz jen to zakonceni "sketo" mluvi za vse! A navic, jeji blog je snad verejne pristupnej stejne jako to forum, kdyby sem nedal odkaz poradatel, moh to najit kdokoliv jinej, tak se nevztekej :-)

Anonymní řekl(a)...

Jenže my bez poznání soudit nezačali. Jeden názor, pohled na věc, osobní dojem z toho, a všichni příznivci Šrumce z ní udělali kacířku. Možná by bylo víc fajn, kdyby napsali něco ve stylu, že sice nesouhlasí, napsala to třeba i vůči nim tvrdě, ale prostě je to její názor a nazdar. Ale Bára rozhodně není princeznička obíhající diskotéky, poslouchá jinou music, má chytrou hlavinku, ale to oni slyšet nechtějí. Lepší je hned sprostě jmenovat a podobně. Čus

Bb řekl(a)...

xBbx is fuckin straightedge hardrocker:) eat my shorts:)

Anonymní řekl(a)...

Ze ste bez poznani nesoudili?? Ha ha ha ... staci si precist par poslednich komentaru na Barine blogu (konkretne o lidickach, co jsou na ty fotce, no ale i o ostatni navstevniky)... takze opravuju (nebo spis doplnuju) se: kazdej, kdo zere maso, vejce, mliko atp., nosi krivaka, ciro nebo kerku a da si nejaky to pivko, tak je broumovskej vidlak, kterej si podle slecen asi ani nezaslouzi dejchat ...
A at taky vypadam chytre, tak Make love, not war.

Anonymní řekl(a)...

Soudit dle vizuální stránky osobnosti člověka mi přijde povrchní. Takových soudů je v postřezích "xBbx" až až.

Ale i tak máte zásluhu na podařené akci.

Neb z Náchoda to je do Jetřichova kus cesty.